BYD אטו 2 בנהיגה ראשונה: האם זה הדגם שיציל את החשמליות מקריסה במכירות?

לאחר שהפכה ליצרנית רכבי ה-NEV הגדולה בעולם (דגמים חשמליים ופלאג-אין) עם יצור של לא פחות מ-4.27 מיליון מכוניות אשתקד, משיקה BYD את דגם האטו 2, אח קטן לאטו 3 הפופולרי וכניסה ראשונה לסגמנט ה-B-SUV של הג’יפונים הקומפקטיים באירופה, הנחשב כיום לאחת מקטגוריות הרכב הצומחות ביותר. אמנם מדובר בסגמנט שנשלט כיום בעיקר ע”י דגמים המונעים בדלק, אולם שלל דגמים חשמליים מצטרפים בימים אלו לקטגוריה, הכוללים גם גרסאות כניסה בעלות טווח שנע סביב ה-300 ק״מ המצוידות גם תג במחיר נגיש במיוחד שעשוי להפוך אותם לפופולריים, כמו למשל הדורות החדשים של סיטרואן C3 איירקרוס ואופל פרונטרה, קיה EV3 וגם דגמים מסין כמו זיקר X ולינק אנד קו 02. בכוונת BYD להפוך לשחקן משמעותי גם בקטגוריה הזו וכחלק מקצב פיתוח הדגמים המהיר של היצרן, שמשיק כעת כבר את הדגם ה-9 שמיועד לאירופה, ממשיכה החברה הסינית לעשות בית ספר ליצרני הרכב האירופאים שמתעכבים בפיתוח והצגת דגמים חדשים בקצב מהיר ומסתמכים בעיקר על תקנות האיחוד האירופאי שיציל אותן מהפלישה הסינית ליבשת הישנה.

קומקפטי מבחוץ אך מרווח ושימושי למשפחה
האטו 2 פותח על פלטפורמת ה-“E-Platform 3.0″ הייעודית של היצרן לדגמים חשמליים, המשרתת גם את האטו 3 ודגמים נוספים של היצרן וכוללת גם כאן את סוללת הלהבים המפורסמת של היצרן וטכנולוגיית ה-״Cell to body”  בה הסוללה משולבת ברצפת הרכב ותורמת לחוזק השלדה והתנהגות כביש דינמית יותר. העיצוב החיצוני נאה, אם כי אינו חדשני או מסובב ראשים כפי שמציעים הסינים לעתים רבות, ומדובר בעיצוב בוגר ושמרני יותר שנועד לקלוע יותר לטעמו של הלקוח האירופאי. לדגם ממדים גדולים יחסית למקובל בקטגוריה, עם מרכב באורך של 4.31 מטר ורוחב של 1.83 מטר, כאשר עם 1.67 מטר לגובה, מדובר באחד הקרוסאוברים הגבוהים בסגמנט. יחד עם תא מטען בנפח של 400 ליטר הצומח עד 1,340 ליטר עם קיפול המושבים האחוריים, מדובר ברכב מרווח ושימושי שיכול לשרת בקלות משפחה בת ארבע נפשות, אך גלגל רזרבי נעדר גם כאן מהתפריט.
הדגם ישווק ב-2 רמות גימור לבחירה כאשר להשקת הדגם העולמית שנערכה בספרד, התייצבה המכונית ברמת הגימור הגבוהה שלה עם אבזור חיצוני נדיב הכולל תאורה היקפית מלאה מסוג LED, חיישני חניה היקפיים, חישוקי “17 קלים, גג זכוכית פנורמי עם ווילון חשמלי, חיבור V2l המאפשר הפעלת מכשירי חשמל ביתיים בשטח, קיפול מראות חשמלי, כניסה והתנעה ללא מפתח ומצלמות 360 מעלות. חבל רק ששמשות אחוריות מושחרות נעדרות מהמפרט.
BYD אטו 2
מאובזרת היטב
בתוך הקבינה מציעה האטו 2 שילוב של טכנולוגיה עם לוח שעונים דיגיטלי ״8.8 ומסך מולטימדיה (מסתובב כמובן) בגודל של “10.1 בגרסת הכניסה או “12.8 ברמת הגימור הגבוהה, המלווים גם בהנדסת אנוש טובה ושלל מתגים פיזיים לתפעול מהיר של מערכות החיוניות לנהיגה ולרוב ללא הצורך לתפעול מסורבל דרך מסך המגע. מדובר גם בעיצוב בוגר יותר הנטול התחכמויות והצטעצעויות מיותרות שמאפיינות למשל את האטו 3, וגם איכות החומרים וההרכבה הרשימו לטובה. תנוחת הישיבה גבוהה יחסית וכוללת שדה ראיה מוצלח לצדדים, ועם בסיס גלגלים של 262 ס״מ ורצפה שטוחה מאחור מספקת המכונית מרווח מכובד למדי לארבעה נוסעים מבוגרים, או לזוג עם 3 ילדים. רשימת האבזור כוללת גם ריפודי עור טבעוני למושבים, כניסה והנעה ללא מפתח, אפליקציית שליטה טלפונית, מושבים קדמיים מתכווננים חשמלית ומחוממים, בלם יד חשמלי, חימום הגה, משטח טעינה אלחוטי 15W, יציאות USB מלפנים ומאחור (חלקן בהספק 60W), קישוריות אלחוטית לאנדרואיד אוטו ואפל קארפליי ושלל אפליקיציות מובנות כמו יוטיוב וספוטיפיי.
BYD אטו 2

BYD אטו 2 תא נוסעים

ביצועים נאים המשולבים בטווח נסיעה עד 425 ק”מ
הדגם יוצע בגרסת הנעה אחת הכוללת מנוע חשמלי המפיק 174 כ״ס ו-2 גרסאות טווח לבחירה. גרסת הכניסה מצוידת בסוללת 45 קוט״ש המבטיחה טווח נסיעה עד 312 ק״מ, בעוד ברבעון האחרון של השנה תוצע גם גרסת טווח ארוך יותר שמבטיחה טווח נסיעה עד 425 ק״מ. לאירוע ההשקה התייצבה גרסת הטווח הקצר שהיחידה שזמינה כעת גם באירופה ועל הכביש מדובר במכונית חשמלית איכותית ונעימה לנהיגה, המציעה גם ביצועים נמרצים עם תאוצה מעמידה ל-100 קמ״ש ב-7.9 שניות ומהירות מרבית שהוגבלה ל-160 קמ״ש. בתוך העיר מדובר במכונית קלה לנהיגה: תנוחת הישיבה גבוהה והראות לצדדים נאה, קוטר הסיבוב של הרכב טוב מהמקובל ועומד על 5.25 מטרים, מה שהופך משימה של ביצוע פניית פרסה במקום צפוף לקל יחסית. הנהיגה שקטה ונטולת ויברציות, למעט אולי קצת רעשי רוח וכביש שמצטרפים במהירויות מעל 110 קמ״ש, אך פחות אהבתי את הבלימה הרגנרטיבית שלמרות שימוש במצב המקסימלי שלה, עדיין נעשה שימוש גבוה יחסית בדוושת הבלמים ולא ניתן לנסוע כמעט כלל במצב של ״דוושה אחת״. לדגם אחיזת כביש טובה, אולם אל תצפו לנהוג בה באופן ספורטיבי בכבישים הרריים ופתוחים. בנהיגת ההשקה קשה היה למדוד צריכת חשמל, אולם בנהיגה במצב ECO החסכוני ותוך שימוש ברגנרציה המרבית הגעתי לסדר גודל של 270 ק״מ במציאות. בכל מקרה, נצטרך לחכות למכונית שתגיע לארץ ונבחן אותה בתנאים שגרתיים יותר. לדגם גם תמיכה בטעינת DC מהירה בקצב נמוך יחסית של 65 קילוואט, אך בשל הסוללה הקטנה יחסית, תוכלו לטעון אותה מ- 10-80% ב-37 דקות בלבד. זמן הטעינה בעמדת AC ביתית עומד על כ-5.5 שעות.
BYD אטו 2

צילום: יצרן

בטיחות
מפרט הבטיחות כולל 6 כריות אוויר, בלימה אוטונומית, תיקון סטייה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית, התרעת שטח מת במראות הצד, התרעה על תנועה חוצה מאחור עם בלימה אוט׳ גם ברוורס, התרעת פתיחה לא בטוחה של דלת ועוד, ולשמחתנו רמת צפצופי ההתרעות לא מעיקה במיוחד. הדגם טרם נבחן במבחן הריסוק האירופאי וסביר שיעבור מבחן עד שגיע לארץ.
BYD אטו 2

צילום: יצרן

תשחזר את הצלחת האטו 3?
BYD אטו 2 צפויה להגיע לארץ ברבעון השלישי של השנה ועשויה להיות מנוע צמיחה מרכזי בהתפתחות המותג בארץ, אשר לאחר שנתיים של הובלת השוק,  התחרות הפכה לקשה מתמיד וגם המיסוי החדש על הדגמים החשמליים פוגע במכירות. אם נסתכל על המחירים האטרקטיביים שנקבעו לדגם באירופה, החל מ-29,990 אירו לגרסת הכניסה ועד ל-37,500 אירו לגרסת הטווח הארוך, נותר לקוות שהיבואן יצליח לתרגם את המחירון הנ״ל לתמחור תחרותי גם בארץ. הבעיה העיקרית היא שמחיר הדגם גבוה בחו״ל ממחיר הדולפין, וכאשר הדולפין עולה כיום 150-157 אלף שקל בישראל, קשה לנו איך יתומחר הדגם אטרקטיבי בארץ, אבל שלמה מוטורס היבואנית הוכיחה שהיא יודעת לתמחר היטב כאשר היא רוצה, ואם היא מעוניינת לשמור על מיקומה הגבוה בצמרת שוק הרכב הישראלי, האטו 2 חייבת לענוד תג מחיר אטרקטיבי שיבטיח אלפי מסירות בשנה בשוק החשמליות המאוד תחרותי.
* הכותב היה אורח חברת BYD בספרד.

The post BYD אטו 2 בנהיגה ראשונה: האם זה הדגם שיציל את החשמליות מקריסה במכירות? appeared first on Wheel חדשות ומבצעי רכב.