בתמונה הראשית: לינד אנד קו 01 – אח חורג לוולוו XC40 עם טווח נסיעה גדול יותר ומחיר נמוך משמעותית
בשבוע החולף ציינה יבואנית ג’ילי את מסירת הרכב ה-10,000 בישראל מדגם הג’יאומטרי C כשנה וחצי לאחר שהחל השיווק, ו-BYD צפויה להגיע לנתון הזה כנראה כבר בשבועות הקרובים, לאחר שמסרה במשך חצי שנה בלבד כ-9,306 מדגמי האטו 3. ברור לכולם שהדגמים הסינים העממיים משתלטים כאן על השוק ומשתלבים במהירות ברשימת הדגמים הנמכרים ביותר בישראל, כאשר מתחילת השנה ממוקמים דגמים סיניים בצמרת מכירות הרכב בישראל עם BYD אטו 3 במקום ה-1, ג’ילי גיאומטרי C במקום השלישי וצ’רי טיגו 8 במקום ה-6. אבל האם הישראלים מוכנים לשלם גם מאות אלפי שקלים על רכב יוקרה סיני?
היצע מותגי היוקרה מסין כיום בישראל
נכון להיום, 5 מתוך 18 מותגי רכב שמגיעים אלינו מסין, הינם מותגי יוקרה. חלוץ מותגי הרכב הסיניים היוקרתיים שנחת בארץ היה הונגצ’י, הרכב של בכירי השלטון בסין, או ה-“רולס רויס הסיני” כפי שזכה לכינוי בארץ, שהושק כאן בדיוק לפני שנה עם טווח מחירים של 400-500 אלף שקל. בחודש ספטמבר 2022 הושק כאן גם מותג הספורט פולסטאר, המציע לנו לעת עתה מכונית סדאן ספורטיבית חשמלית מבית וולוו וג’ילי הסינית בטווח מחירים של 255-335 אלף שקל.
אולם תצוגה הונגצ’י תל אביב: חלוץ דגמי היוקרה מסין שנחתו בארץ
בחודש דצמבר הגיע לכאן גם מותג WEY, חטיבת היוקרה של יצרנית הרכב גרייט וול, שמציעה כאן רכב פנאי יוקרתי פלאג-אין במחירים של 285-320 אלף שקל. בינואר 2023 הצטרף גם לינק&קו, מותג רכב נוסף של ג’ילי שפותח בשיתוף וולוו, ומציע לנו קרוסאובר פלאג-אין יוקרתי שמהווה אח חורג לוולוו XC40 במחיר אטרקטיבי של 230 אלף שקל. מיד לאחר מכן הושק כאן גם מותג VOYAH, מותג היוקרה החשמלי של דונגפנג הסינית, שמביא לכאן את דגם ה-FREE, רכב פנאי גדול ויוקרתי שמיועד להתחרות בדגמים כמו אאודי אי-טרון ומרצדס EQC במחיר של 400 אלף שקל.
פולסטאר 2 בישראל – חשמלית ספורטיבית אמיתית שעושה חשק
האם יש להם ביקוש בכלל?
נכון לעכשיו נראה שהלקוח הישראלי מקבל באהבה גם דגמי יוקרה מסין, למרות שבכל השקת מותג חדש כמות התגובות השליליות שהתלוו לכתבות ההשקה היתה גבוה במיוחד, בעיקר בשל המחירים הלא עממיים. עד כה עלו לכבישי הארץ כ-707 מכוניות ממותגי היוקרה/פרימיום הסיניים וחשוב לזכור שלמעט הונגצ’י שמסיימת בימים אלו שנה ראשונה מלאה של שיווק, שאר המותגים מסתפק בכמה חודשי מסירות בודדים בלבד. יחד עם זאת, נכון להיום אף מותג לא מאיים באמת על מכירות דגמי היוקרה משאר העולם ורובם עדיין מסתפקים בהיקפי מכירות נמוכים יחסית. מתחילת השנה מוביל מותג WEY את שוק היוקרה הסיני עם 181 מסירות, ומקדים את לינק&קו שמסרה 112 מכוניות (124 מאז תחילת השיווק), הונגצ’י עם 71 מסירות (163 מתחילת השיווק), פולסטאר עם 63 מסירות (182) ו-Voyah עם 55 מסירות (57 מתחילת השיווק). לשם השוואה, מרצדס מסרה מתחילת השנה כבר 2,070 מכוניות, אאודי עם 1,470 מסירות וב.מ.וו עם 1,033 מסירות.
The post לא רק עממיות: מכוניות היוקרה הסיניות תופסות תאוצה בישראל appeared first on Wheel חדשות ומבצעי רכב.