המערך המבצעי של פוינטר מקבוצת PowerFleet, חברת האיתור והשבת כלי רכב גנובים, מסכם את תשעת החודשים של שנת 2021 בגניבות רכב, ומספק מספר נתונים מעניינים אודות גניבות רכב בישראל ביום.
לדברי החברה, שלל הג’יפונים ורכבי השטח שעולים בכמויות על הכביש, הפכו גם ליעד החם של גנבי הרכב, הגונבים אותם בעיקר לצורך פירוק ומכירת החלקים ולא פחות מ-40% מכלל הגניבות מתחילת השנה, התרכזו בשוק הג’יפונים ורכבי השטח. השיטה הפופולרית לגניבת רכב כיום נעשית באמצעות שימוש במשבש סלולרי, שבעזרתו בוצעו כ-78% מתוך סך גניבות הרכב, דבר המעיד על כנופיות מאורגנות ומתוחכמות. גידול של 11% ביחס לשנת 2020. משבש סלולרי הוא מכשיר קטן ולא חוקי היוצר מיסוך על הקליטה הסלולרית ותשדורת GPS ברדיוס מסביבו. המכשיר אינו מונע את איתור הרכב או את קבלת ההתראות ממנו, אך משבש ומעכב אותן ובכך מקנה לגנבים דקות יקרות הנדרשות להם כדי להשלים את הגניבה.
שיטת הגניבה המובילה היא עדיין שכפול מפתח “גולם” בתהליך הגניבה, תוך כדי התחברות לשקע OBD שבאמצעותו מתחברים למחשב הרכב. הגנבים מקודדים מפתח חדש ומוחקים את המפתחות הקיימים. כ- 44% מסך ניסיונות הגניבה שנרשמו, התבססו על שיטה זו.
בסעיף התקיפה האלימה (החלפת מחשב הרכב) חל גידול של 28% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד ו- 50% גידול בשנתיים. כ- 10% מסך הגניבות שנרשמו השנה, נעשו באמצעות גניבת מפתחות הרכב מהבעלים שלו, לרוב באמצעות פריצה לבית הלקוח. בשנה הנוכחית חלה צניחה של 57% בגניבה באמצעות שיתוף פעולה עם מוכר הרכב (גניבה בידי מורשה) כחלק מניסיון להונות את חברת הביטוח, לביים גניבה ולקבל את ערך הרכב ללא הצורך במכירתו. רק 2% מהגניבות מתחילת השנה בוצעו באמצעות שוד אלים וגניבת הרכב מבעליו תוך כדי שהם נמצאים בו. שעות הגניבה הפופולאריות ביותר אגב, הן בשעות הלילה בין 22:00-05:00.
גניבות לפי מחוזות כלל ארצי:
אזור השרון עם עליה קלה 37% (בהשוואה ל- 35% בתקופה המקבילה אשתקד)
אזור המרכז עם 24% ( בהשוואה ל- 24% בתקופה המקבילה אשתקד)
אזור דרום עם 17% (בהשוואה ל- 16% בתקופה המקבילה אשתקד)
אזור השפלה עם 10% (בהשוואה ל- 12% בתקופה המקבילה אשתקד)
אזור ירושלים עם 8% (בהשוואה ל- 8% בתקופה המקבילה אשתקד)
אזור צפון עם 4% (בהשוואה ל- 5% בתקופה המקבילה אשתקד)
סטטיסטיקת גניבות לפי סוג רכב:
- ג’יפונים ורכבי פנאי שטח מהווים 40% – (בהשוואה ל- 35% בשנה שעברה, גידול של 5%.)
- רכבים פרטיים מהווים 21% (ירידה של 3% בהשוואה ל- 24% בשנה שעברה)
- רכבים מסחריים מהווים 14% מסך גניבות הרכב (ירידה קלה בהשוואה ל-15% בשנה שעברה)
- משאיות מהוות 11% מסך גניבות הרכב (ירידה קלה מ- 12% בתקופה המקבילה).
- כלי צמ”ה מהווים 2% מסך גניבות הרכב (ללא שינוי מהתקופה המקבילה 2%)
- דו גלגלי – מהווים 11% מסך הגניבות (עליה קלה בהשוואה לתקופה המקבילה 10%)
The post לתשומת לבכם: גנבי הרכב מעדיפים רכבי פנאי ושטח appeared first on Wheel חדשות ומבצעי רכב.