המכוניות ההיברידיות חזרו לאופנה, גם בקרב גנבי הרכב

המערך המבצעי של פוינטר, חברת האיתור והשבת הרכב, מסכם את הרבעון הראשון לשנת 2025 בניסיונות גניבה וגניבות רכב, המצביע על גידול של 20% בנסיונות גניבת מכוניות היברידיות וגידול חריג של 75% בניסיונות גניבת אופנועים. יחד עם זאת, ביחס לרבעון הראשון של 2024, נרשם גידול קל של 3% בניסיונות גניבה  וגניבות רכב ברבעון הנוכחי, אך חשוב לזכור שבשנה החולפת חל זינוק דרמטי בגניבות הרכב בישראל, ועליה נוספת מצביעה על הבעיה הקשה שגוררת לצד מפח הנפש גם התייקרות כואבת במחירי הביטוחים.

בפוינטר מעריכים בזהירות כי ייתכן והגידול הדרמטי של 75% בגניבות של אופנועים ואופנועים כבדים משויך לארגוני פשיעה כיוון שניתן להסליק אופנועים ביתר קלות וכמו כן קל להתחמק ממחסומי משטרה ופקקים כבדים אשר הפכו להיות חלק משגרת היום. 

הערים המובילות בגניבות רכב ברבעון הראשון של 2025:
תל אביב עם 14% בניסיונות גניבה וגניבות רכב, ללא שינוי מהרבעון המקביל, פתח תקווה עם 11%, גידול של 57% ביחס לרבעון הראשון בשנת 2024, ירושלים 4%, קיטון של 33% ביחס לרבעון הראשון אשתקד, כפר סבא עם 4% והוד השרון עם 3%.

גניבות לפי שנת מודל: כלי רכב משנת מודל 2021 הנגנבים ביותר

כלי רכב משנת 2024 מהווים 12%, כלי רכב משנת 2023 ושנת 2024 מהווים 15%, כלי רכב משנת מודל 2022 מהווים  15%, כלי רכב משנת מודל 2021 מהווים 25%  מכלל הגניבות, כלי רכב משנת 2020 מהווים 12% מגניבות הרכב, כלי רכב משנת מודל 2019, מהווים 6% מכלל הגניבות.

גניבת אופנוע פוינטר

גניבות לאור יום:

תופעת גנבות רכב בכל שעות היום ממשיכה. אם בעבר רוב ניסיונות הגנבות היו בשעות הקטנות של הלילה עם תנועה דלילה של כוחות שיטור ואכיפה, הרי שגם ברבעון הראשון של 2025 הגנבות מפוזרות באופן כמעט שווה לאורך כל חלקי היום ולא חשש של חוליות הגנבים. מדובר על גידול של מאות אחוזים בניסיונות גניבה בשעות היום לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

שימוש במשבש סלולרי:

בכ-82% מתוך סך גניבות הרכב, נעשה שימוש במשבש סלולרי היוצר מיסוך על הקליטה הסלולרית ותשדורת GPS. דבר המעיד על כנופיות מאורגנות ומתוחכמות עם ציוד אלקטרוני יקר, אשר מסופק להם על ידי משפחות פשע, בעלות מגרשי פירוק המכוניות, הנמצאים בראש השרשרת וממומן על ידם.

שיטות הגניבה הפופולאריות :

שיבוש סלולרי – 82% מניסיונות הגניבה מבוצעים בשילוב של משבש סלולרי לצד השיטות הבאות: 

  • שכפול מפתח: שיטת הגניבה המובילה היא עדיין שכפול מפתח “גולם” בתהליך הגניבה, תוך כדי התחברות לשקע OBD שבאמצעותו מתחברים למחשב הרכב או באמצעות מכשיר אלקטרוני חכם. הגנבים מקודדים מפתח חדש ומוחקים את המפתחות הקיימים. כ- 48% מסך ניסיונות הגניבה שנרשמו, התבססו על שיטה זו. 
  • שימוש במשכפל אלחוטי 9%.
  • תקיפה אלימה: תקיפה אלימה של הרכב על ידי החלפת מחשב הרכב היוו 24% מסך הגניבות. 
  • גניבת מפתחות מבית הלקוח (דאבל): כאשר קיים קשר ישיר בין פריצה לבית הלקוח ולרכב בחניה הצמודה. היוו 10% מסך הגניבות שנרשמו השנה.
  • גניבה בידי מורשה: מתבצעת בדרך כלל על ידי שכפול מפתח בידי משתמש מורשה שקיבל מפתחות וקוד חוקי של כלי הרכב. שיטת גניבה זו היוותה 8% מסך הגניבות שבוצעו השנה. 
  • שוד וגניבת רכב מונע: היוו 1% מסך הגניבות השנה. 

אזור המרכז ממשיך להוביל את פעילות גנבי הרכב עם כ- 34% מסך הגניבות ומקדים את אזור השרון עם כ- 18% מסך הגניבות לעומת 14% ברבעון המקביל בשנת 2024, עלייה של 29%. אזור הדרום עם כ- 10% – ירידה של 16.5% ביחס לרבעון הראשון לשנת 2024. אזור השפלה עם כ- 24% מסך הגניבות. עלייה של 20% ביחס לרבעון הראשון לשנת 2024. אזור צפון עם כ – 6% – ירידה משמעותית של 54% ירידה משמעותית ביחס לרבעון המקביל אשתקד. אזור ירושלים  כמעט ללא שינוי עם כ-  8%.

The post המכוניות ההיברידיות חזרו לאופנה, גם בקרב גנבי הרכב appeared first on Wheel חדשות ומבצעי רכב.